Supplementler


Zerdeçal Nasıl Tüketilir?

Zerdeçal Nedir?

Zerdeçal, parlak sarı renge sahip birçok yarara sahip olan otsu bitkidir. Son zamanlarda zerdeçal üzerinde yapılan çalışmalar ile popülerliği artmıştır. Esas olarak köksapları ve kökleri için toplanan taze zerdeçal, bir başka bitkisel güç kaynağı zencefil ile yakından ilişkilidir.

Zerdeçal Tüketmenin 5 Farklı Yolu

Altın Macun

Zerdeçalda bulunan kurkumin maddesi vücutta zayıf bir şekilde emilir. Karabibere keskin bir tat veren bileşik olan piperin zerdeçalın emilimini artırır. Yapılan araştırmalar, bu maddenin kurkumin emilimini %2000 artırabileceğini göstermektedir. Kurkumin suda az çözünürdür ve bu durum vücuttaki emilimini engeller. Ancak kurkumin yağlarda çözünebilmektedir. Bu nedenle, zerdeçalı sağlıklı yağlar ile tüketerek vücut tarafından emiliminin artması sağlanabilir (1). Altın macun bu 3 ögeyi birleştirmektedir. Zerdeçal, karabiber ve emilimini artırmak üzere zeytinyağı ya da hindistan cevizi yağı gibi sağlıklı yağlar ile karıştırılabilir. Bu şekilde zerdeçaldan maksimum verim elde edilebilir.

Altın Süt

Geleneksel olarak "Haldi Doodh" olarak bilinen zerdeçal sütü ya da altın süt, Hindistan'da sıklıkla kullanılan bir tedavi yöntemidir. Bu tarifte zerdeçal, emilimini artırmak üzere sütün sağladığı yağ ve protein ile birleştirilmiştir. Zencefil, tarçın, karabiber gibi bazı bileşenler de zerdeçalın terapötik değerine katkıda bulunur.

Zerdeçal Çayı

Zerdeçal kökü ya da zerdeçal tozu kaynatılıp çay olarak tüketilebilir. Araştırmacılar, zerdeçal tozunun 10 dakika boyunca kaynatılmasıyla zerdeçalın çözünürlüğünde 3 kat artış gözlemlediklerini belirtmişlerdir.

Zerdeçal Yüz Maskesi

Zerdeçalı normal bir şekilde tüketmenin yanı sıra bu bitkinin topikal olarak uygulanması da çeşitli yönlerden yararlıdır. Zerdeçalı cilt için kullanmanın kolay ve etkili yollarından biri zerdeçal yüz maskeleridir.

Evcil Hayvanlar için Zerdeçal

Hayvanlara zerdeçal vermenin ayrı bir yöntemi yoktur. Bireyler, kendileri için hazırladıkları altın macunu evcil hayvanlarının diyetlerine ekleyebilirler. Keskin tadını biraz olsun daha lezzetli hale getirmek için biraz su karıştırılması tercih edilebilir. Yemekle birlikle verilmesi idealdir.

Not: Herhangi bir sağlık sorununuz var ise gıda takviyelerini kullanmadan önce doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.

Güncellenme Tarihi : 23.11.2021
Yayınlanma Tarihi : 11.03.2019
FIT TEST

İhtiyacın Olanı Biz Biliyoruz! Sen de Öğrenmek İstersen

HEMEN TESTE BAŞLA

YÜKLENİYOR..