Supplementler


Tribulus Ne İşe Yarar?

Tribulus Nedir?

Tribulus terrestris, “demir dikeni” olarak da bilinen küçük yapraklı bir bitkidir. Avrupa, Asya, Afrika ve Orta Doğu'nun bir kısmı dahil olmak üzere birçok yerde yetişmektedir. Bitkinin hem kök hem de meyvesi bazı tedavi süreçlerinde kullanılmıştır (1). Bugün, tribulus terrestris, genel bir sağlık takviyesi olarak ve testosteron seviyelerini artırdığını iddia eden takviyelerde yaygın olarak kullanılmaktadır (2).

Tribulus Ne İşe Yarar?

Tribulus Kalp Sağlığı ve Kan Şekeri Üzerinde Etkilidir

Gerçekleştirilen bir çalışma, tip 2 diyabetli 98 kişide günde 1000 mg tribulus almanın etkilerini incelemiştir. Üç ay sonra, tribulus takviyesi alanların plasebo alanlara göre daha düşük kan şekeri ve kolesterol düzeylerine sahip olduğu gözlenmiştir (3).

Tribulus Libido Geliştirici Etkiye Sahiptir

Bazı araştırmacılar, düşük libidoya sahip erkeklerin iki ay boyunca günde 750–1500 mg tribulus tüketimi sonrasında, cinsel isteklerinin % 79 oranında arttığını bulmuşlardır. Ayrıca, düşük libidoya sahip kadınların % 67'si, 90 gün boyunca 500-1500 mg tribulus takviyesi aldıktan sonra cinsel isteklerinde artış gözlenmiştir (4). Ancak, tribulus takviyesinin cinsel etkilerinin tam olarak anlaşılması için daha çok araştırmaya ihtiyaç vardır.

Sıkça Sorulan Sorular

Tribulus Ne Zaman Kullanılır?

Tribulus takviyesi, günde 3 kez olmak üzere yemeklerden sonra kısa bir süre içinde tüketilebilir.

Demir Dikeni Çayı Nasıl Yapılır?

1 bardak sıcak suyun içine ortalama 1 çay kaşığı demir dikeni ekleyip 15 dakika kadar bekleyin. Daha sonra çayı süzerek tüketebilirsiniz.

Tribulus hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için “Tribulus Hakkında Her Şey” yazımızı okuyabilirsiniz.

Not: Herhangi bir sağlık sorununuz var ise gıda takviyelerini kullanmadan önce doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.

Güncellenme Tarihi : 19.11.2021
Yayınlanma Tarihi : 23.07.2018
FIT TEST

İhtiyacın Olanı Biz Biliyoruz! Sen de Öğrenmek İstersen

HEMEN TESTE BAŞLA

YÜKLENİYOR..