Supplementler


Sporcu Gıdası Nedir?

Sporcu gıdaları, spor yapan bireylerin besinsel ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde tasarlanan ürünlerdir. Sporcu Gıdaları Tebliği’ne göre üç başlık altında değerlendirilmektedir.

Karbonhidrat miktarı yüksek ürünler, ki bunlar genel olarak spor öncesi enerji depolarını doldurmak için kullanılır.

Spor içecekleri kategorisindeki ürünler, antrenman esnasında kaybedilen sıvı ve elektrolitlerin telafi edilmesini amaçlamaktadır.

Protein miktarı yüksek ürünler ise, vücudun protein dengesini korumak amacıyla formüle edilmiş ürünlerdir.

Takviye olarak da adlandırılan bu ürünleri sporcular performanslarını geliştirmek amacıyla kullanmaktadırlar. Örneğin, protein alımı, sporcular için oldukça önemlidir. Çünkü sporcuların performans gelişimlerine ve toparlanmalarına yardımcı olduğu belirtilmektedir. Protein alımının antrenman öncesinde, antrenman sırasında ve fiziksel aktivite sonrasında alımı kas gelişimine ve kuvvetine artısı olduğu söylenmektedir.

Burada dikkat edilmesi gereken nokta yapılan spor dalına uygun bir beslenme planı ve takviye planının hazırlanmasının gözden kaçırılmaması gerektiğidir. Çünkü her spor dalının farklı bir antrenman yapısı olduğu için buna uygun bir takviye kullanımı gerekebilmektedir.

Örneğin, bazı sporlarda eklem sağlığını korumak oldukça önemlidir ve eklem sağlığını korunmasına yardımcı olduğu bilinen destek ürünleri kullanmakta sporcu beslenmesinin bir parçasını oluşturmalıdır.

Uzmanlarımız Sizin İçin Öneriyor

Güncellenme Tarihi : 23.11.2021
Yayınlanma Tarihi : 25.08.2016
FIT TEST

İhtiyacın Olanı Biz Biliyoruz! Sen de Öğrenmek İstersen

HEMEN TESTE BAŞLA

YÜKLENİYOR..