Supplementler


Soya Protein Yararları Nelerdir?

Soya Proteini

Soya proteini, soya fasülyesinden elde edilen bir proteindir. Bitkisel kaynaklı olmasına rağmen tam bir protein kaynağıdır. Soya bazlı besin destekleri sadece vejetaryenler ve veganlar için değildir; tüm temel amino asitleri içerdiği için, protein ve albümin kaynağı olarak herkes tarafından süt ürünleri yerine rahatlıkla kullanılabilir. 

Temel amino asitler, insan vücudu tarafından üretilemeyen ve dışarıdan alınması gereken yapıtaşlarıdır. Soya proteini de whey proteini, kazein proteini ve albümin gibi tüm temel amino asitleri içeren tam bir protein kaynağıdır. Whey proteini ya da yumurta proteinine alerjisi olanlar, soya proteini kullanabilir. Soya proteini hiç kolesterol içermediği için ve içinde çok az miktarda yağ bulunduğu için, bazı kişilerin ilk supplement tercihidir.

Soya Proteini Faydaları

1. Et Proteini Yerine Kullanılabilir

Soya proteini, et ile alınabilecek proteinin yerine kullanılabilir. Et çok fazla hayvansal yağ içerdiği için kan yağlarının seviyesini yükseltir ancak soya proteininde neredeyse hiç yağ yoktur. Üstelik ette bulunan tüm amino asitler soyada da vardır ve bu amino asitler yağ oranını azaltmaya yardımcı olur.

2. Fazla Yağdan Uzak Tutar

Diyetinize soya proteini ekleyip düzenli olarak tükettiğinizde, hayvansal yağ oranı düşük beslenme sayesinde zaman içinde kan akışınız iyileşebilir ve kalp sağlığınız desteklenebilir. Tabi sadece soya proteini tüketerek sağlıklı bir kalbinizin olmasını beklemek yanlıştır; aynı zamanda doğal beslenmede de şekerden ve fazla yağdan uzak durarak, aktif ve sağlıklı bir yaşam sürmeniz gerekmektedir. Soya proteini sizi bu konuda en iyi şekilde destekleyecek besin desteklerinden biridir.

3. Kemikleri Güçlendirebilir

Soya proteininin kemik erimesine karşı koruma sağlayıp sağlamadığı henüz kesin bulgularla ispatlanmamıştır ancak içerdiği kalsiyum ve protein sayesinde soyanın kemik sağlığına katkıda bulunduğu söylenilebilir.

4. Cildi Güzelleştirir

Pek çok kozmetik ürününde ve kremlerde soya özütü bulunmaktadır çünkü yapılan araştırmalar soyanın cilde de iyi geldiğini göstermektedir. Soya izoflavonları östrojen reseptörlerine yapışarak cildin daha esnek görünmesini sağlar ve kolajen sentezine destek olur.

5. Diğer Besinlerin Daha Faydalı Olmasını Sağlar

Soya proteini içeren soya sütü ve tofu gibi tüm yiyeceklerde temel amino asitlerin tamamı olduğundan, yediğimiz diğer yiyeceklerin de enerjiye dönüştürülmesi kolaylaşır ve vücudumuz için daha faydalı hale gelmesini sağlarlar.

Soya proteini içeren yiyecekleri öğrenmek için “Soya Proteini İçeren Besinler Nelerdir?” yazımızı okuyabilirsiniz.

Soya proteini çeşitlerini inceleyip, satın almak istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

Güncellenme Tarihi : 23.11.2021
Yayınlanma Tarihi : 25.08.2016
FIT TEST

İhtiyacın Olanı Biz Biliyoruz! Sen de Öğrenmek İstersen

HEMEN TESTE BAŞLA

YÜKLENİYOR..