Supplementler


Karnitin (Yağ Yakıcı) Nasıl Kullanılır?

Karnitin (Yağ Yakıcı) Nasıl Kullanılır?

Karnitin farklı sonuçlar elde etmek için farklı şekillerde kullanılabilir. Performans, hız ve kilo verme gibi farklı amaçlara yönelik karnitin kullanımı mevcuttur (1).

Karnitin Performansı Artırmak İçin Nasıl Kullanılır?

Gün içerisinde doğal beslenmeye ek olarak karnitin kullanmak, kişinin daha fazla egzersiz yapması için dayanıklılığını ve gücünü artırabilir.

Karnitin Hızınızı Geliştirmek için Nasıl Kullanılır?

Meyve suyu ile karnitin almak, antrenmandan yaklaşık yarım saat önce yüksek yoğunluklu çalışma performansı için faydalı olabilir.

Karnitin Kilo Vermek İçin Nasıl Kullanılır?

Yemeklerle birlikte karnitin almak veya günde iki kez karbonhidratlar eşliğinde karnitin kullanmak, kaslardaki karnitin düzeyini artırabilir ve vücudun yağ yakma sürecini destekleyebilir (2).

Karnitin Kullanımının Yan Etkileri

Karnitinin kullanım derecesine göre bazı küçük çaplı yan etkileri olabilir. Bunlar; bulantı, kusma, mide rahatsızlığı, mide ekşimesi, ishal olarak nitelendirilebilir. Ayrıca, yüksek dozda L-karnitin, idrarınızın, nefesinizin ve terinizin balık benzeri keskin bir kokuya sahip olmasına neden olabilir.

Karnitinin (yağ yakıcı) olası zararlarını öğrenmek için “Karnitin (Yağ Yakıcı) Zararları Nelerdir?” yazımızı okuyabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

L-Karnitin Etkisi Ne Kadar Sürer?

L-karnitin kullanımı sonrası etkisinin ne kadar süreceğine dair yapılmış bir çalışma yoktur. Ancak L-karnitin, günlük kullanımı olan bir takviyedir. Dolayısıyla fayda sağlamak için düzenli olarak kullanılması önerilir.

L-Karnitin Spor Yapmadan Kullanılır mı?

L-karnitin, vücuttaki yağ hücrelerini enerjiye dönüştürmek amacıyla kullanılan bir takviyedir. Bu nedenle L-karnitinin etkisini artırabilmek için egzersiz yapmak önemlidir.

Not: Herhangi bir sağlık sorununuz var ise gıda takviyelerini kullanmadan önce doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.

Güncellenme Tarihi : 1.09.2021
Yayınlanma Tarihi : 14.08.2018
FIT TEST

İhtiyacın Olanı Biz Biliyoruz! Sen de Öğrenmek İstersen

HEMEN TESTE BAŞLA

YÜKLENİYOR..