Supplementler


Kadınlar Protein İçebilir mi?

Kadınlarda protein tozu kullanımı, erkeklerde olduğunda farklı değildir. Kadınlar da erkekler gibi tüm protein tozlarını kullanabilirler. Beslenme konusunda dikkatli, kilo vermeyi amaçlayan veya düzenli egzersiz yapan kadınlar için kesinlikle önerilmektedir.

Proteinin Yararları

Protein, canlıların temel yapı taşlarından biridir ve hayatın devamlılığı için büyük bir öneme sahiptir. İnsan vücudunun birçok doku ve yapısında, özellikle kas, kemik, cilt ve saçta bulunur. Sporcular ve vücut geliştiriciler zaman zaman protein tozunu beslenme düzenlerine ekleyerek fazladan protein ihtiyaçlarını desteklerler. 

Rejim Döneminde Proteinin Önemi

Protein Tok Tutar

Protein sizi diğer makro besinlere göre (şeker, kompleks karbonhidrat, yağ vb.) çok daha fazla tok tutar. Proteinin besleyici ve doyurucu etkisi sayesinde daha az acıkır, daha az yer ve diğer şeker, yağ ve karbonhidratlı besinlere göre daha sağlıklı beslenmiş olursunuz.

Protein Kas Dokunuzu Korur

Proteinlerin kas dokusunu koruma özelliği çok önemlidir. Yeterince protein tüketilmeden yapılan diyetlerde yağdan önce kaslar erimeye başlar. Kasların hacimleri azdır ve ağırdır. Yağların ise hacimleri fazladır ve hafiftir. Kilo verirken yağdan vermek bu nedenle önemlidir.

Spor Yaparak Kilo Vermek

Kilo vermenin tek yolu aldığınızdan fazla kalori yakmaktır. Bu nedenle çok az yemek ile sağlıklı kilo verilmez. Bu dayanılmaz rejimlerin sonu genelde hüsranla sonuçlanmaktadır. Kalıcı bir şekilde kilo verebilmek için spor yapmanız gerekmektedir. Spor yaparken de vücudunuz muhakkak proteine ihtiyaç duyar. Kısacası doğru olan beslenmemek değildir, doğru beslenmektir. Kadınların da tıpkı erkekler gibi doğru beslenmesi ve gerekli vitamin, mineral, protein ve lifleri almayı aksatmaması önemlidir.

Protein tozunun nasıl çalıştığını detaylı öğrenmek için “Protein Tozu Ne İşe Yarar?” yazısını okuyabilirsiniz.

Güncellenme Tarihi : 3.11.2021
Yayınlanma Tarihi : 25.08.2016
FIT TEST

İhtiyacın Olanı Biz Biliyoruz! Sen de Öğrenmek İstersen

HEMEN TESTE BAŞLA

YÜKLENİYOR..