Supplementler


Balık Yağı Ne İşe Yarar?

Balık Yağı Nedir?

Balık yağı, balık dokusundan elde edilen katı veya sıvı yağdır. Genellikle ringa balığı, ton balığı, hamsi ve uskumru gibi yağlı balıklardan elde edilir.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), haftada 1-2 porsiyon balık yemeyi önerir.

Balık Yağının Faydaları Nelerdir?

Balık yağının özellikleri birçok bilim insanı tarafından incelenmiştir, üzerine çok fazla çalışma yapılmış bir alandır. Gıda takviyesi olarak kullanımı yaygın olduğu için balık yağının etkileri çok fazla araştırılır. Balık yağı hapı ya da balık yağı şurubu kullanmayı düşünüyorsanız aşağıda balık yağının potansiyel etkilerini sıralıyoruz.

Kalp Sağlığını Destekleyebilir

Balık yağı takviyeleri, kalp hastalığıyla ilişkili bazı riskleri azaltabilir. Araştırmalar, yeterli miktarda balık tüketen kişilerin çok daha düşük kalp hastalığı oranlarına sahip olduğunu gösterir (1).

Göz Sağlığını Destekleyebilir

Balık yağı ne işe yarar denildiğinde akla ilk gelen özelliklerinden biri de göz sağlığına etkisidir. Yapılan araştırmalar, yeterince omega-3 almayan kişilerin göz hastalığı riskinin daha yüksek olduğunu belirtir (2).

Sağlıklı Cildi Destekleyebilir

Cilt, yaşlanma veya çok fazla güneşe maruz kalma sonucu hasar görebilir. Balık yağı takviyeleri, sağlıklı cildin korunmasına yardımcı olabilir (3).

Karaciğer Yağlanmasını Azaltabilir

Balık yağı takviyeleri, obez bireylerde yaygın olarak görülen karaciğer yağlanması semptomlarını azaltmaya yardımcı olabilir (4).

Depresyon Belirtilerini Azaltır

Özellikle EPA açısından zengin olan balık yağı takviyeleri depresyon belirtilerini azaltmaya yardımcı olabilir (5).

Sıkça Sorulan Sorular

Balık Yağı Ne Zaman Alınır?

Balık yağı kullanımı için belli bir zaman aralığı bulunmamaktadır. Genellikle lif içeren besinlerle birlikte tüketilmemesi ve tercihen yüksek yağlı yiyeceklerden sonra tüketilmesi önerilir.

Balık Yağı Hapı Kilo Aldırır mı?

Balık yağlarının kilo aldırdığına dair kanıtlanmış bir çalışma bulunmamaktadır.

Omega 3 EPA ve DHA Nedir?

EPA ve DHA omega-3’ün yapı taşını oluşturan yağ asitleridir. EPA ve DHA, kalbin normal fonksiyonuna katkıda bulunabilir. DHA ise normal beyin fonksiyonlarının korunmasına katkıda bulunabilir.

Balık yağı seçeneklerini inceleyip, satın almak istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

Not: Herhangi bir sağlık sorununuz var ise gıda takviyelerini kullanmadan önce doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.

Güncellenme Tarihi : 31.01.2024
Yayınlanma Tarihi : 24.08.2016
FIT TEST

İhtiyacın Olanı Biz Biliyoruz! Sen de Öğrenmek İstersen

HEMEN TESTE BAŞLA

YÜKLENİYOR..